Comisia Europeană ar putea oferi suport Republicii Moldova în implementarea mecanismului de pre-vetting

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a avut astăzi o discuție cu reprezentanții partenerilor de dezvoltare care s-au arătat interesați să ofere suport Republicii Moldova în implementarea mecanismului de pre-vetting. Este vorba de Delegația Uniunii Europene, Comisia Europeană, Banca Mondială, Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională, Ambasadele SUA și Olandei, comunică MOLDPRES.

Potrivit serviciului de presă al MJ, în discuția cu partenerii de dezvoltare, Sergiu Litvinenco a reiterat că Ministerul Justiției este foarte interesat ca mecanismul de pre-vetting să fie implementat corect, ținându-se cont și de conjunctura națională. „Ne dorim ca reforma sistemică inițiată să-și atingă scopul final – cel de a avea un Consiliu Superior al Magistraturii și un Consiliu Superior al Procurorilor cu oameni corecți, onești și care vor dori să promoveze integritatea în sistemul de justiție. Anume aceste organe de autoadministrare vor fi vehiculele care vor porni curățarea sistemului de justiție de judecători și procurori corupți și cu probleme de integritate”, a opinat Litvinenco.

La rândul lor, partenerii de dezvoltare au dat asigurări că vor continua să ofere ajutor la implementarea pre-vettingului, atât cu experți profesioniști, cât și cu suport financiar.