Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Complexul Educațional LAUDE-REUT invită studenții la concursul de eseuri „Adevăr și memorie. Antisemitism și Holocaust în România”, organizat în parteneriat cu Ambasada Germaniei la București, Ambasada Statului Israel la București, Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului Elie Wiesel, Asociația Jean Waldman, Consiliul Național al Elevilor și inspectoratele școlare județene. Concursul se adresează studenților din facultăți cu profil istorie și științe socio-umane, dar și elevilor din clasele IX-XII sau cadrelor didactice specializate în istorie, științe socio-umane, limba română și limbi moderne.
Pentru a participa la concurs, studenții interesați vor realiza un eseu, care va cuprinde 300 de cuvinte, inspirat din tematica concursului (Cunoaștere, înțelegere, interpretare și explicare a Holocaustului în context istoric și social, Atitudini față de extermism și antisemitism în viața de toate zilele). Participanții vor transmite eseul, împreună cu formularul de înscriere, la adresa 1700ani@laude-reut.ro până la data de 28 februarie 2022.
Vor fi desemnați câte cinci câștigători, în ordinea descrescătoare a punctajului (un premiu I, un premiu II, un premiu III și două mențiuni) pentru fiecare dintre cele trei categorii. Toți participanții vor primi diplome de participare iar câștigătorii vor fi premiați și vor călători la Yad Vashem, Memorialul Victimelor Holocaustului din Ierusalim.
Eseurile vor fi publicate într-o lucrare de tip mărturie dedicată celebrării a 1700 de ani de istorie și cultură evreo-germană (321-2021).
Regulamentul, formularul de înscriere, precum și alte informații despre concursul de eseuri „Adevăr și memorie. Antisemitism și Holocaust în România” se pot consulta AICI.