Natalia Gavrilița: Asigurarea mediului favorabil pentru afaceri este una dintre prioritățile Guvernului 

Chişinău, 17 feb. /MOLDPRES/. Aflată într-o vizită de lucru în municipiul Ungheni, prim-ministra Natalia Gavrilița a mers astăzi la fabrica de covoare Unicorn Carpets SRL și la întreprinderea Euro Yarns SRL, specializată în producerea firelor sintetice, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Șefa Executivului a discutat cu unul dintre proprietarii celor două fabrici despre perspectivele de dezvoltare a întreprinderilor, dar și despre politicile de susținere a producătorilor. „Asigurarea mediului favorabil pentru afaceri este una dintre prioritățile Guvernului. Prin crearea locurilor de muncă acasă, vom reuși să asigurăm creșterea economică și să contribuim la îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor noștri”, a spus Natalia Gavrilița.

Conducătorul Unicorn Carpets, Petru Babenco, a subliniat că susținerea din partea statului este foarte importantă pentru a putea concura cu producătorii din alte țări. „Ne facem loc pe piață prin calitate și preț accesibil și depunem tot efortul pentru a promova imaginea Republicii Moldova la nivel european”, a menționat acesta.

Unicorn Carpets SRL este o întreprindere cu capital mixt moldo-belgian și are 90 de angajați. Circa 80% din producția întreprinderii este exportată în România, Ucraina, Germania, Polonia și Rusia. O parte din materia primă necesară pentru confecționarea covoarelor este importată din Bangladesh, Indonezia. Cealaltă parte din materia primă folosită este produsă la întreprinderea Euro Yarns, fabrica cu capital belgian, care are 80 de angajați. Anual, aici sunt produse 4 mii de tone de fibre sintetice, din materia primă importată din Rusia, Grecia, Israel și Emiratele Arabe Unite. Circa 60% din producția întreprinderii  este exportată în țări precum Polonia, Olanda, Belgia, Rusia etc.