Breaking News

Universitatea „Dunărea de Jos” implementează un proiect de formare antreprenorială pentru studenţi, masteranzi şi doctoranzi

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi implementează, în parteneriat cu Asociaţia Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud-Est, un proiect de formare antreprenorială pentru studenţi, masteranzi şi doctoranzi, cu o valoare de aproape 9,7 milioane de lei, a informat, joi, Biroul de presă al instituţiei de învăţământ superior.

Potrivit sursei citate, proiectul „Antreprenoriat inovativ pentru studenţi, în Regiunea Sud Est, AntRES 2.0” are o perioadă de implementare de 24 luni, o valoare totală de 9.685.782,64 lei şi este cofinanţat din Fondul Social European – Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Obiectivul general al proiectului vizează dezvoltarea competenţelor manageriale şi antreprenoriale pentru minim 350 de studenţi care doresc să demareze o activitate independentă în Regiunea Sud-Est şi susţinerea înfiinţării a minimum 13 întreprinderi care să dezvolte noi afaceri inovative în sectoarele economice cu potenţial în această zonă.

Principalele rezultate aşteptate în urma derulării activităţilor proiectului sunt: 840 ore de formare antreprenorială, în urma cărora vor rezulta 350 de planuri de afaceri; 6 webinarii pe teme secundare şi orizontale pe teme ce vizează dezvoltarea durabilă/ecologia/energii regenerabile, inovare socială/servicii sociale, oportunităţi de dezvoltare în domeniul IT; minim 13/maxim 32 întreprinderi care vor primi subvenţie de minimis; minim 65 locuri de muncă create.

Grupul ţintă al proiectului este format din minim 350 de studenţi români de la licenţă – anii II-VI, masterat şi doctorat din toate universităţile acreditate din România, care doresc să demareze o activitate economică independentă în Regiunea Sud-Est.

După cursurile de formare antreprenorială, studenţii care doresc să înfiinţeze o afacere se vor înscrie la Concursul de planuri de afaceri, în urma căruia cele mai bune planuri vor primi o finanţare de maxim 100.000 euro. AGERPRES