Cursă aeriană directă Iași – Munchen și retur, începând din luna iunie

Aeroportul Internațional Iași și compania Blue Air anunță deschiderea rutei directe Iași – Munchen (și retur), prima cursă fiind programată în data de 10 iunie 2022. Potrivit unui comunicat al Aeroportului Iași, zborurile vor fi operate, pentru început, cu două frecvențe pe săptămână, în zilele de marți și vineri, după cum urmează: marți – decolare din Iași la ora 16.50 și aterizare la Munchen la ora 18.00, respectiv decolare din Munchen la ora 18.45 și aterizare la Iași la ora 21.55 și vineri – decolare de la Iași la ora 06.00 și aterizare la Munchen la ora 07.10, respectiv decolare de la Munchen la ora 07.55 și aterizare la Iași la ora 11.05, cu mențiunea că orele sunt cele locale.

„Blue Air se angajează să continue să își consolideze prezența în Iași. Suntem încântați să le oferim clienților noștri o nouă cursă fără escală de la Iași la Munchen și să ne extindem portofoliul de destinații operate din Iași la 13 rute directe. Odată cu orarul de vară 2022, Blue Air va conecta orașul Iași cu două importante regiuni ale Germaniei, cunoscute pentru o gamă largă de sectoare, inclusiv modă, produse alimentare și băuturi, comunicații și produse albe: Bavaria, prin ruta Iași – Munchen, și Renania de Nord-Westfalia, prin ruta Iași – Köln, anunțată încă de anul trecut. De asemenea, Blue Air oferă și mai multe opțiuni de conectare prin aeroportul București. Preturile pornesc de la 14.99 euro/segment de zbor, iar biletele sunt disponibile la vânzare pe www.flyblueair.com„, declară Krassimir Tanev, Director Comercial Blue Air.

„Lansarea zborului Iași-Munchen este o veste extraordinară pentru noi toți, fiind vorba de o rută foarte solicitată de ieșeni, și în special de mediul de business. Munchen este capitala Bavariei, cea mai dezvoltată regiune economică din Germania, o destinație care va deschide numeroase oportunități în zona noastră. În plus, ne avantajează conexiunea cu un nou hub internațional, pentru că astfel se creează legături cu aeroporturile din toată lumea. Prin deschiderea rutei Iași-Munchen se consolidează parteneriatul pe termen lung cu operatorul Blue Air. Mulțumim conducerii Blue Air pentru susținerea dezvoltării Aeroportului Iași, cel mai important aeroport din regiunea Moldovei”, afirmă, la rândul său, Romeo Vatră, Directorul General Provizoriu al R.A. Aeroportul Iași.

Pe lângă Munchen, compania Blue Air va mai opera pe Aeroportul Internațional Iași zboruri regulate către următoarele destinații: Paris (Charles de Gaulle), Bruxelles (Zaventem), Roma (Fiumicino) și Torino, Barcelona (El Prat), Koln-Bonn, Londra (Luton și Heathrow), Dublin și Otopeni, precum și curse sezoniere/charter în Grecia: Mykonos, Zakynthos și Heraklion. (E.M.)