O nouă ediție a Școlii de ghizi ATGR, desfășurată la Iași

Miercuri, 2 martie, la ora 17.00, în Sala Festivă din cadrul Casei de Oaspeți “Sf. Nicolae” din Iași va avea loc deschiderea Școlii de ghizi ATGR. Evenimentul, organizat de Asociația Turistica Ghizii României (ATGR) și aflat la cea de-a VII-a ediție, se adresează în mod special studenților pasionați de turism și de călătorii. În urma cursurilor, absolvenții pot obține atestatul de ghid local și pot activa ca ghizi de turism în România sau într-o agenție de turism. Cursul se va  desfășura în perioada martie-august 2022. Formatorii, respectiv instructorii Școlii de ghizi, sunt persoane care activează în domeniul turismului.

Școala de ghizi reprezintă cel mai mare proiect al Asociației Turistice “Ghizii României” și presupune organizarea unor cursuri autorizate de Autoritatea Națională pentru Calificări: curs de calificare agent turism-ghid local, curs de ghid național, curs de formator, curs de animator – centre de vacanță, curs de ghid montan.

Pentru înscrieri la cursul de calificare de agent turism – ghid local, candidații ne pot contacta la adresa de email iasi@ghiziiromaniei.ro sau la sediul Agenției de turism Old Line Travel de pe bvd. Ștefan cel Mare, nr 8 (lângă Galeriile Comerciale).

Persoană de contact – Coordonator Asociația Turistică Ghizii României Iași, Victoria Bejan, tel. 0748.296.025.

A.T.G.R. sau ”Asociatia Turistică Ghizii României” este o organizație non-guvernamentală cu sediul în București, înființată în iulie 2007, care promovează turismul cultural, montan și ecologia, organizează proiecte de protecție a mediului, evenimente sportive, tabere de aventură pentru copii, teambuilding-uri și multe alte activități cu și pentru tineri. Cel mai mare proiect al asociației îl reprezintă Școala de Ghizi, ajuns la a XI-a ediție.

Cursurile Școlii de ghizi în prezent se desfășoară în două locații din țară: București și Iași. În urma finalizării acestor cursuri, organizatorii ATGR, propun joburi în taberele de vară pentru copii din România sau colaborări ca ghizi de turism în țară și în străinătate.