Emmanuel Macron dă asigurări că Franţa va sprijini Republica Moldova

Franţa este alături de Republica Moldova, în contextul tensiunilor din Ucraina. Asigurarea vine din partea preşedintelui francez, Emmanuel Macron, anunţă Preşedinţia Republicii Moldova într-un comunicat emis.

Potrivit instituţiei prezidenţiale de la Chişinău, preşedinta ţării Maia Sandu a discutat astăzi cu preşedintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, despre situaţia curentă de securitate din ţara noastră şi din regiune.

„În contextul tensiunilor din Ucraina, preşedintele Macron a dat asigurări că Franţa ne este alături în această perioadă dificilă”, anunţă Preşedinţia.

De asemenea, conform surei citate, cei doi oficiali au vorbit despre modul în care Republica Moldova gestionează procesul de primire a refugiaţilor veniţi din Ucraina. Preşedinta Maia Sandu a menţionat, în acest sens, efortul organizat al autorităţilor, dar şi valul de solidaritate de care dau dovadă cetăţenii moldoveni faţă de cei sosiţi din Ucraina.

Amintim că, forţele militare ruse au lansat în zorii zilei de joi o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei – terestră, aeriană şi navală – acesta fiind cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial. Autorităţile de la Chişinău s-au arătat solidare cu poporul ucrainean, declarând că sunt gata să primească câteva zeci de mii de refugiaţi ucraineni. Potrivit ultimelor date oferite de autorităţi, peste 20 de mii de ucraineni au trecut graniţa moldo-ucraineană.

(sursa:ww.trm.md)