PLM: „Doar Unirea cu România ne poate salva de agresiunea militară a Federației Ruse”

Partidul Liberal consideră că doar unirea cu România poate salva Republica Moldova de agresiunea militară a Federației Ruse. Astfel, formațiunea politică recomandă actualei guvernări de la Chișinău, conduse de președintele Maia Sandu, să-și asume datoria istorică și să discute cu România, UE, SUA și NATO problema unirii celor două state românești după care Parlamentul să voteze Actul Unirii. 

Federația Rusă a lansat în zorii zilei de 24 februarie 2022 o ofensivă de anvergură asupra Ucrainei, lansând atacuri cu rachete de înaltă precizie asupra infrastructurii militare ucrainene, urmate de o ofensivă terestră pe mai multe fronturi. Există pericolul real ca Ucraina să fie cotropită, iar Kremlinul să mimeze un proces pretins democratic și să instaureze la Kiev un regim-marionetă, neutru, demilitarizat care execută comenzile lui Vladimir Putin. Declanșarea războiului de către Putin împotriva Ucrainei pașnice pune în pericol pacea și stabilitatea în toată Europa, dar mai ales în fostele republici sovietice, pe care liderul de la Kremlin le vrea încorporate într-un nou tip de URSS. Partidul Liberal condamnă politica imperialistă a Rusiei și agresiunea militară împotriva statului independent Ucraina, susține independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, este alături de poporul și eroii ei, care își apără patria cu prețul vieții!”, se arată într-o declarație a formațiunii politice.

În acest context, Partidul Liberal a atenționat că Republica Moldova fiind învecinată cu Ucraina și având deja o parte din teritoriu său ocupat de către Federația Rusă, și anume teritoriul din stânga Nistrului și orașul Tighina, se află în mare pericol. „Republica Moldova este următoarea țintă putinistă în cazul, în care Ucraina este total ocupată, iar noi nu avem forțe militare pentru a rezista în fața numeroasei armate rusești, dotată cu cel mai agresiv armament”, au avertizat liberalii.

Totodată, PL a menționat că în această situație, singura soluție este UNIREA cu Țara-Mamă, România, subliniind că a militat întotdeauna pentru dezideratul respectiv.

Numai în componența României cetățenii RM pot avea libertatea democratică, securitatea, bunăstarea, traiul decent și pacea dorită. Doar Unirea cu România ne poate salva de agresiunea militară a Federației Ruse, realiza obiectivul de integrare europeană și securitate, dorite de cetățenii noștri, pentru că România este țară membră NATO și stat membru al Uniunii Europene. Partidul Liberal este conștient că acest pas va supăra Federația Ruse, dar consideră că cei aproape 200 de ani de ocupație rusească, din 1812, 1940 și 1944, sunt o probă de cruzime, umilire și dezumanizare care nu mai pot fi admise!”, a amintit Partidul Liberal.

Astfel, formațiunea recomandă actualei guvernări de la Chișinău, conduse de președintele Maia Sandu, să-și asume această datorie istorică și să discute cu România, UE, SUA și NATO problema unirii celor două state românești, după care Parlamentul să voteze Actul Unirii!

Partidul Liberal amintește clasei politice, că Vladimir Putin în mesajul său către poporul rus din 21 februarie a recunoscut că o pate din teritoriul României a fost ocupat de Rusia bolșevică, iar Declarația de Independență prevede că Republica Moldova este liberă să-și construiască prezentul și viitorul în spațiul istoric și etnic al devenirii sale naționale, iar acest spațiu nu este Federația Rusă, ci Romania. Acest lucru trebuie făcut de urgență, altfel putem avea soarta pe care am avut-o în toți anii de ocupație rusească. Doamne ajută poporul român!”, se mai arată în declarație.

(sursa:www.infoprut.ro)