Explozie urmată de incendiu într-un bloc din Carei. Sunt 11 victime, trei dintre ele fiind transportate la spital

O explozie urmată de incendiu s-a produs, duminică dimineaţă, într-un apartament situat la etajul al patrulea al unui bloc din Carei. Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie şi anunţă că până acum s-au înregistrat 11 victime, fără a preciza starea acestora.

ISU Satu Mare a anunţat că a fost solicitat şi sprijin aerian din partea elicopterului de la Jibou.

”În acest moment, trei victime, care sunt intubate, sunt transportate la Unitatea de Primiri Urgente Satu Mare cu o ambulanţă SMURD (TIM), respectiv o ambulantă SAJ”, a transmis ISU Satu Mare.

Alte două persoane rănite au refuzat transportul la spital.

În total sunt 11 persoane rănite, dar situaţia este în dinamică.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Pompierii din Satu Mare intervin, duminică, după ce s-a produs o explozie într-un apartament dintr-un bloc din Carei.

”În acest moment, 7 echipaje ale pompierilor sătmăreni intervin cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de lucru la înalţime şi 4 ambulanţe SMURD (3 cu echipaj de prim-ajutor, iar una de terapie intensivă mobila), pentru evacuarea şi acordarea îngrijirilor medicale victimelor rezultate în urma producerii unei explozii la apartamentul etajului 4, dintr-un bloc situat în P-ţa Avram Iancu, din Carei”, anunţă ISU Satu Mare.

Sursa citată a precizat că explozia a fost urmată de incendiu, astfel forţele militare acţionează în acest moment şi pentru lichidarea incendiului.

Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie.

”Până în prezent s-au înregistrat 11 victime”, a transmis ISU Satu Mare, fără a prcizat starea victimelor.

(sursa:www.news.ro)