Kelemen Hunor, liderul UDMR, despre Viktor Orban: Îl susţin şi sper că va câştiga alegerile din Ungaria

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat că îl respectă pe premierul maghiar Viktor Orban, îl recunoaşte ca pe un lider puternic, care ştie să conducă şi care a demonstrat acest lucru, precizând că îl susţine şi speră să câştige alegerile din Ungaria.

Kelemen Hunor a fost întrebat, duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV despre premierul maghiar Viktor Orban, care este văzut ca un lider problematic al Europei şi care are o relaţie tensionată cu Bruxelles.

„În momentul când ai o viziune şi tu susţii acea viziune poate că nu se potriveşte cu alţii, cu viziunea altora, dar nu e o problemă, asta nu înseamnă că eşti un copil problematic sau teribil, dar eşti un om care are o viziune. Orban are o viziune despre Europa, în primul rând, şi susţine categoric, pe el nu scrie că tu nu poţi să ai părerea ta personală despre lume indiferent dacă eşti prim-ministru, ministru şi nicăieri nu spune că tu trebuie să ai viziunea exact aşa cum are viziunea un belgian, un australian, un german, un francez sau preşedintele Comisie. Aşa ceva nu am văzut în tratate. În tratate nu scrie aşa ceva. Poţi să ai o viziune despre viitorul Europei şi poţi să susţii acest lucru, nimeni nu poate să îţi interzică aşa ceva şi ar fi culmea să nu acceptăm păreri diferite”, a declarat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă Viktor Orban este un model politic pentru el, liderul UDMR a răspuns: „Modele politice printre contemporani nu am căutat niciodată, dar îl respect şi recunosc ca un lider puternic, care ştie să conducă şi asta a demonstrat, îl susţin şi sper că va câştiga alegerile din Ungaria”.

(sursa:www.news.ro)