ASE va pune la dispoziţia refugiaţilor din Ucraina spaţii de cazare

Consiliul de Administraţie al Academiei de Studii Economice (ASE) din Bucureşti a decis ca, în spirit de solidaritate cu locuitorii Ucrainei, să pună gratis la dispoziţia celor refugiaţi sau aflaţi în tranzit mai multe spaţii de cazare prin intermediul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, este vorba despre următoarele spaţii:

* imobilul Centrului său de pregătire profesională din oraşul Covasna, cu dotări de tip hotelier, respectiv 15 camere, 2 apartamente, săli de conferinţe şi de curs (în care pot fi amenajate spaţii suplimentare de cazare), bucătărie, spălătorii, alte utilităţi – cu prioritate pentru familiile studenţilor ucraineni care învaţă în România;

* 30 de camere în campusul universitar din Bucureşti, repartizabile prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă – pentru studenţi străini, care învaţă la universităţi din Ucraina şi care tranzitează România.

„Comunitatea universitară a Academiei de Studii Economice din Bucureşti îşi manifestă îngrijorarea şi tristeţea în legătură cu derularea evenimentelor din Ucraina, cu conflictul armat în plină desfăşurare, şi îşi exprimă convingerea că numai dialogul raţional şi constructiv, la masa tratativelor, poate asigura dreptul la viaţă ca valoare supremă a omenirii, înţelegerea şi respectul între popoare şi indivizi şi evoluţia societăţii pe această planetă”, afirmă sursa citată.

Consiliul de Administraţie al Academiei de Studii Economice din Bucureşti menţionează că este pregătit ca, în funcţie de evoluţia situaţiei, să identifice posibilităţi suplimentare de a se implica în campania umanitară de ajutor pentru refugiaţii din Ucraina. AGERPRES