Maia Sandu: Republica Moldova va oferi suport tuturor refugiaților

MOLDPRES/. Țara noastră și-a deschis hotarele pentru zecile de mii de cetățeni. Oferim ajutor și cetățenilor din alte state care pleacă din țara vecină. Pe 70 de mii de oameni din Ucraina au intrat pe teritoriul Republicii Moldova în ultimele zile. Declarațiile au fost făcute astăzi de șeful statului, Maia Sandu în cadrul unui briefing, comunică MOLDPRES.

“Războiul din Ucraina a adus multă instabilitate și incertitudine în viața noastră. Din primele ore ale crizei, Republica Moldova a chemat la pace. Vom găzdui refugiații atât timp cât va fi nevoie. Moldova cheamă la încetarea luptelor și soluționarea problemelor pe calea dialogului”, a spus Maia Sandu.

Șeful statului a precizat că peste 70 de mii de oameni din Ucraina au intrat pe teritoriul RM. “În weekend am vizitat câteva puncte de trecere a frontierei, majoritatea refugiaților sunt femei cu copii speriate de ceea ce au lăsat în urmă. Le-am spus că sunt în siguranță în R. Moldova. Tragedia pe care o trăiesc vecinii noștri este și tragedia noastră. Țara noastră a dat dovadă de o mobilizarea exemplară, fapt pentru care mulțumesc tuturor”, a adăugat Maia Sandu.

Președintele a specificat că în ultimele zile a discutat cu mai mulți lideri ai comunității europene despre procesul de integrare a R. Moldova în UE.” Pentru Moldova integrarea în UE este garanția libertății și calea cea mai sigură pentru democrație și bunăstare”, a conchis Maia Sandu.

Foto: Președinție