PUTIN – BOALA ACESTUI SECOL

La 70 de ani Vladimir Vladimirovici Putin pozează ca un dandy de 30 de ani, Sportiv chiar dacă burta îi iese de sub kimono, trădându-l cum nimeni nu a mai făcut-o până acum, Eminența Cenușie este pe punctul de a-și da în petice, tocmai în momentul în care lumea întreagă se obișnuise cu gafele sale. Intrăm astfel în caruselul speculațiilor.
Unul dintre cei mai puternici lideri ai planetei, Vladimir Putin, ar avea mai multe probleme de sănătate. Unele dintre ele sunt chiar grave, cauzate fiind în urma infectării cu noul coronavirus. Zvonurile despre bolile liderului de la Kremlin nu sunt de ieri, de azi, ci ele datează de ceva timp. Este sau nu pe moarte președintele Rusiei?!
Ordinul dat de Vladimir Putin, joi dimineață, privind invazia Ucrainei a alertat planeta. Tot mai multă lume se întreabă dacă nu cumva liderul de la Moscova suferă de afecțiuni psihice. Doar un om cu probleme la „mansardă” ar putea acționa la modul acesta, pentru niște ambiții economice, politice etc. Sâmbătă, senatorul american Marco Rubio a afirmat că este „destul de evident” că „ceva nu este în regulă” cu preşedintele rus, făcând referire la invazia Ucrainei.
„Aş vrea să pot împărtăşi mai multe, dar deocamdată pot spune că este destul de evident pentru mulţi că ceva nu este în regulă cu Putin”, a anunțat Marco Rubio. „El a fost întotdeauna un ucigaş, dar problema lui acum este diferită şi semnificativă. Ar fi o greşeală să presupunem că Putin va reacţiona la fel cum ar fi făcut-o acum 5 ani”, a mai spus senatorul american, potrivit Daily Mail.
Președintele Rusiei a șocat pe toată lumea cu deciziile sale din ultimele zile
Oficialul a avertizat, de asemenea, că cei din cercul apropiat al lui Vladimir Putin „trebuie să decidă dacă vor accepta noi ordine care îi vor transforma în criminali de război, căutaţi la nivel internaţional pentru tot restul vieţii”. A doua zi, duminică, președintele rus şi-a lăudat armata pentru că „şi-a îndeplinit eroic îndatoririle militare” în conflictul cu Ucraina.
„Mulţumire specială celor care în aceste zile îşi îndeplinesc eroic datoria militară în cadrul unei operaţiuni speciale de asistenţă republicilor populare din Donbass”, a transmis Putin.
Unii dintre oficialii săi sunt devastați de situația din Ucraina
Totuși, în ciuda discursurilor sale, Putin nu și-a informat oficialii privind invazia Ucrainei, explică Andrey Kortunov, director general al Consiliului rus pentru afaceri internaţionale (RIAC). Acesta a mai dezvăluit că mulţi dintre colegii săi din Ministerul de Externe au fost, de asemenea, „foarte surprinşi, şocaţi şi chiar devastaţi să vadă ce se întâmplă”. De pildă, Tatiana Stanovaya, de la firma de analiză politică R.Politik, a declarat că președintele rus nu mai „cere sfaturi”, ci stabileşte sarcini care sunt doar executate.
„S-a retras mult în ultimii doi ani. Petrece mult timp singur înghiţindu-şi propriile temeri şi gânduri. Se crede că Putin se bazează acum doar pe un grup dur de şefi ai serviciilor militare, de securitate şi de spionaj – aceiaşi bărbaţi care l-au încurajat pe preşedintele rus să anexeze Crimeea în 2014 şi care au întărit ideea că Ucraina este condusă de „dependenţi de droguri şi neo-naziştilor”, a explicat Stanovaya.
Printre oamenii de încredere ai lui Putin se numără şeful consiliului de securitate rus, Nikolai Patrushev. Acest personaj controverst a susţinut că unele ţări europene au „legalizat căsătoria cu animale”. Ministrul Apărării, Serghei Şoigu, este un alt apropiat al lui Vladimir Putin. El conduce serviciul de informaţii militare al GRU.
Liderul de la Kremlin s-a izolat în ultimii doi ani
Motivul pentru care liderul de la Kremlin a stat retras în ultimii ani ar fi de ordin medical. Oficialii săi au încercat să-l protejeze pe Putin de Covid-19. Președintele Rusiei este imunizat cu vaccinul rusesc Sputnik V împotriva noului coronavirus. Pe lângă infecția cu Sars-Cov-2, Vladimir Putin ar suferi de cancer, Parkinson sau afecțiuni cerebrale (cauzate de Covid-19).
„Are probleme cerebrale”
Potrivit Grupului de reflecţie al SUA, după un comportament şi declaraţii „incorecte”, Putin ar suferi de probleme cerebrale induse de long Covid.
„Cercetările de la începutul pandemiei au descoperit, de asemenea, că un număr mic de persoane care au fost testate pozitiv pentru COVID-19 au experimentat schimbări bruşte de comportament, inclusiv delir, confuzie şi agitaţie”, a explicat medicul Hussain Abdeh.
Președintele rus ar suferi de o pierdere a contactului cu realitatea. Putin are o încredere de sine exuberantă şi dispreţ faţă de ceilalţi. Profesorul Ian Robertson, neuropsiholog la Trinity College din Dublin, Irlanda, a sugerat că liderul de la Moscova ar putea suferi de „sindromul de orgoliu”. (VA URMA)

ADI CRISTI