Teatrul Excelsior a lansat a opta ediţie a Concursului de Dramaturgie New Drama

Teatrul Excelsior a lansat, marţi, a opta ediţie a Concursului de Dramaturgie New Drama, un proiect dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, care sunt încurajaţi să îţi dezvolte imaginaţia prin însuşirea şi dezvoltarea tehnicilor de scriere dramatică, informează un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Adolescenţii pasionaţi de teatru sunt invitaţi să scrie o piesă într-un act şi să o trimită până pe 15 mai pe adresa secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro, împreună cu formularul de înscriere şi o scrisoare de motivaţie prin care să explice de ce îşi doresc să participe la concurs.

Textele înscrise vor fi jurizate de profesionişti din domeniul teatrului (dramaturgi, regizori şi critici de teatru). În urma selecţiei, şase dintre piese vor ajunge în faza finală a proiectului, iar textul câştigător va fi transformat într-un spectacol care va intra apoi în repertoriul Teatrului Excelsior.

Anunţarea titlurilor finaliste va avea loc pe 20 iunie, iar în septembrie se va desfăşura atelierul de scriere dramatică.

Lecturarea spectacolelor-lectură va avea loc în perioada noiembrie-decembrie la Teatrul Excelsior, iar în stagiunea teatrală 2023-2024 va avea loc montarea spectacolelor pe baza piesei câştigătoare.

Este a cincea ediţie la care şi părinţii de adolescenţi vor fi invitaţi să formeze un juriu onorific, cu rol consultativ, care să citească piesele trimise pentru a afla care sunt pasiunile şi obiectele de interes ale tinerilor aflaţi la această vârstă. Ei vor desemna zece piese pe care le consideră reprezentative pentru universul adolescenţilor, precizează Teatrul Excelsior. AGERPRES