Colegiul Naţional de Artă “Octav Băncilă” din Iaşi, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iași, Universitatea Naţională de Arte George Enescu Iași şi Asociaţia Dream is anunță organizarea în perioada 25 – 27 martie a celei de-a X-a ediţie a Concursului “Piano ArtIs”.
Pe fondul crizei sanitare, tot mai multe evenimente culturale şi-au transferat activitatea în mediul virtual. După doi ani de absenţă de pe scena artistică, organizatorii au luat decizia de a asigura continuitatea proiectului în spaţiul online.
“Piano ArtIs” a luat naştere în 2011 la iniţiativa profesorilor Carmen Șoltuz și Roxana Ota, de la la Catedra de pian a Colegiului Naţional de Artă “Octav Băncilă”. Având ca scop încurajarea performanţei pianistice, dar şi promovarea de tinere talente, echipa organizatoare a invitat, în fiecare an, în juriul concursului personalități de marcă ale pedagogiei pianistice din ţară şi din străinătate. Dipă cum anunță organizatorii, ediția din acest an a competiției se va bucura de prezența pianistului Daniel Goiţi – profesor la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj, prof. univ. dr. Tatiana Pocinoc – Universitatea Naţională de Arte George Enescu din Iaşi, Ralucăi Ştirbăţ – pianistă de renume internațional ce desfăşoară o amplă activitate de cercetare a vieţii şi a creației enesciene, fiind şi interpreta integralei pentru pian de George Enescu. Colegiul Naţional de Artă “Octav Băncilă”, organizatorul principal al competiției, este reprezentat în comisia de jurizare de către doamna Carmen Șoltuz, profesor cu rezultate excepţionale şi cu o bogată experienţă în pedagogia pianistică.
Trofeele “Piano ArtIs”, simbol al excelenţei interpretative, dar şi numeroase alte premii au plecat an de an către toate colţurile ţării: Bucureşti, Piatra Neamţ, Constanţa, Cluj, Timişoara, Braşov, Sibiu, Deva, Iaşi. Gândit iniţial ca un proiect naţional, “Piano ArtIs” a căpătat rapid valenţe international, importanța concursului fiind demonstrată de numeroşii participanţi veniţi anual din Republica Moldova, Austria, Marea Britanie.
De la preşcolari până la studenţi masteranzi, cei interesaţi pot trimite înscrierile între 1 şi 12 martie la adresa de e-mail pianoartis@yahoo.com. Toate informaţiile legate de regulamentul concursului se pot găsi pe site-ul www.pianoartis.ro sau pe pagina de facebook a competiţiei.