Travelminit.ro şi 40 de hoteluri oferă cazare gratis pentru 500 de refugiaţi din Ucraina

Platforma hotelieră Travelminit.ro, alături de 40 de hoteluri partenere, oferă cazare gratis pentru 500 de refugiaţi din Ucraina, potrivit unui comunicat remis vineri de companie.

Pe platforma Travelminit.ro fost lansată o secţiune dedicată cazării gratuite pentru refugiaţii ucraineni, unde site-ul publică unităţi de cazare de pe întreg teritoriul României – hoteluri, pensiuni, vile şi apartamente – care pun la dispoziţie camere gratuite, transport şi mese calde pentru refugiaţii din Ucraina care au nevoie de ajutor în această perioadă.

Imediat după debutul conflictului din Ucraina, Travelminit.ro a început să lucreze alături de partenerii săi din industria hotelieră la un plan de ajutor care să faciliteze comunicarea eficientă între operatorii unităţilor de cazare care pot oferi sprijin şi refugiaţii ucraineni.

Lista unităţilor de pe Travelminit.ro care oferă cazare gratis refugiaţilor ucraineni cuprinde în prezent 40 de hoteluri, dar alte unităţi de cazare se adaugă permanent iniţiativei, se precizează în comunicat.

Fiecare unitate de cazare implicată în această campanie poate fi contactată la numărul de telefon menţionat pe platformă, unde sunt listate şi toate informaţiile privind ajutorul oferit: numărul de camere, capacitatea de cazare, serviciile suplimentare (transport, masă, medicamente) şi perioada disponibilă.

Directorul general al Travelminit.ro, Ferenc Rigo, şi-a exprimat speranţa că această iniţiativă le va fi utilă persoanelor care au nevoie de ajutor în contextul situaţiei din Ucraina.

„Veştile invaziei ruse din Ucraina au avut un impact uriaş asupra noastră, asupra tuturor, de altfel, însă ne-a emoţionat valul de solidaritate al românilor. Am început imediat să conştientizăm cât de important e să ne mobilizăm rapid şi să facem bine. Cât mai mult bine. Sperăm că platforma pe care am gândit-o alături de partenerii noştri din industria hotelieră le va fi utilă celor care caută ajutor în această perioadă, celor care vor să ajute, ONG-uri şi instituţii ale statului”, a menţionat Ferenc Rigo, citat în comunicat.

Compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din România. Portofoliul Travelminit conţine 7.500 de unităţi de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) şi acoperă o gamă largă de cazare în toată ţara (litoral, munte, destinaţii balneoclimaterice şi oraşe mari), fiind lider pe piaţa rezervărilor cu card de vacanţă. În 2021, Travelminit a raportat 13,5 milioane de euro vânzări în România şi 16 milioane de vizite pe platformă. AGERPRES