Breaking News

Germania susține Republica Moldova în gestionarea fluxului de refugiați ucraineni

MOLDPRES/. Președinta Maia Sandu, prim-ministra Natalia Gavrilița și ministra Afacerilor Externe a Germaniei, Annalena Baerbock, au avut astăzi o discuție trilaterală la Chișinău. Oficialele au vorbit despre situația de securitate din regiune, dar și despre gestionarea efectelor de ordin social, politic și economic, provocate de războiul din Ucraina, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În acest context, Natalia Gavrilița a menționat că Guvernul s-a mobilizat chiar de la declanșarea războiului pentru a elabora mecanisme de gestionare a fluxului de migranți, dar și pentru a asigura protecția de care aceștia aveau nevoie.

Totodată, prim-ministra și-a exprimat încrederea că atât Germania, cât și alte state membre ale Uniunii Europene, vor continua să sprijine Moldova în gestionarea crizei refugiaților, cât și în aplanarea consecințelor economice ale războiului. În special, prim-ministra a solicitat suport bugetar nerambursabil, pentru menținerea nivelului de trai al populației din țara noastră și asigurarea eficienței și securității energetice.

Foto: Guvern