MAE israelian: Guvernul României a lucrat îndeaproape cu noi şi ne-a ajutat să salvăm multe vieţi

Ministrul Afacerilor Externe al Statului Israel, Yair Lapid, a mulţumit, duminică, Guvernul României pentru cooperare şi ajutorul dat cetăţenilor israelieni în contextul conflictului din Ucraina, fapt ce a dus la salvarea multor vieţi.

„Guvernul României a lucrat îndeaproape cu noi şi ne-a ajutat foarte mult să salvăm multe vieţi. Copiii de origine evreiască din Odesa, copii cu cancer au fost trimişi în Israel pentru tratament şi mii de refugiaţi au scăpat prin vama Siret. Vieţile lor au fost salvate de cooperarea dintre ţările noastre. Vă mulţumesc şi mulţumesc Guvernului României pentru cooperare şi pentru ajutor”, a declarat Yair Lapid, după întâlnirea cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

El a făcut apel la Federaţia Rusă să soluţioneze conflictul cu Ucraina prin negocieri.

„Pe lângă prietenia noastră îndelungată, atât în momente de pace cât şi în momente de război, cum vedem acum invazia Ucrainei de către Rusia, care este fără justificare, noi apelăm la Rusia să înceteze şi să soluţioneze acest conflict prin negocieri. Noi vom face tot ce este posibil pentru a avea soluţie de pace. lucrăm împreună cu aliaţii noştri – Satele Unite şi cu partenerii europeni – pentru a încerca să punem capăt acestei tragedii cât mai curând posibil”, a subliniat ministrul de externe israelian.AGERPRES