Live-streamed footage shows what appears to be Russian troops standing in the distance with a Z-marked military vehicle as people protest against Russia's invasion of Ukraine, in Kherson, Ukraine, March 13, 2022 in this still image from a social media video obtained by REUTERS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY.

Armata rusă sustine că şi-a extins controlul asupra întregii provincii Herson

Armata rusă a dat asigurări marţi că şi-a extins controlul asupra întregii provincii Herson, din sudul Ucrainei, a informat Ministerul Apărării de la Moscova, transmite EFE.

„Forţele armate ale Federaţiei Ruse au controlul întregului teritoriu al provinciei Herson”, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, generalul Igor Konaşenkov, citat de agenţia rusă Sputnik (site de propagandă rusesc – n.r.).

Konaşenkov a făcut un bilanţ preliminar al „operaţiunii militare speciale” împotriva Ucrainei, lansată la 24 februarie. Astfel, oficialul rus a declarat că „au fost distruse 156 de aparate de zbor fără pilot, 1.306 vehicule de luptă şi blindate, 127 lansatoare de rachete, 471 sisteme de artilerie şi mortiere, precum şi patru vehicule militare”.

Armata rusă mai susţine că a neutralizat în ultimele ore 13 drone, inclusiv şase din modelul turc Bayraktar TB2, un avion de luptă de tip Su-24, un Su-25 şi un elicopter Mi-8.

Totodată, armata rusă a anunţat că a distrus în cursul bombardamentelor 136 de obiective militare în Ucraina, printre care şase posturi de comandă şi centre de comunicaţii, patru sisteme de rachete antiaeriene, patru depozite de muniţii, mai multe radare şi 72 de depozite de armament.

Datele nu au putut fi verificate din surse independente. AGERPRES