Cîţu susţine că nu este posibil ca România să stopeze exportul de materii prime

Preşedintele Senatului, liderul liberal Florin Cîţu, a declarat miercuri că nu este posibil ca România să stopeze exportul de materii prime, pentru că nu este în interesul ţării noastre să începem un „război comercial” cu alte ţări cu care facem comerţ.

„Nu văd o astfel de măsură care ajută România. România depinde de importuri în altă măsură. Noi exportăm ceva, gândiţi-vă că ceilalţi ar spune: nici noi nu vom mai exporta către România. Ce facem atunci, începem un război comercial cu alte ţări cu care facem comerţ? E o măsură care este anunţată de cineva care nu înţelege cum funcţionează economia de piaţă. Noi nu doar exportăm, mai şi importăm. Aţi văzut că de fiecare dată când se încearcă această măsură, ai şi reversul medaliei”, a precizat Cîţu.

El a fost întrebat dacă România ar putea să stopeze exportul de materii prime, în condiţiile în care reprezentanţii unor firme de construcţii spun că nu mai pot importa materie primă din Ucraina şi solicită, de exemplu, ca ţara noastră să nu mai permită exportul lemnului. AGERPRES