Breaking News

Republica Moldova a recepționat 55 de tone de ajutoare umanitare din România

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Ministerul Muncii și Protecției Sociale a recepționat 55 de tone de ajutoare umanitare din partea statului român, transmite MOLDPRES.

Mai multe camioane din dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din România au sosit astăzi în localitatea Vatra, unde este amplasat depozitul pentru ajutoare umanitare al ministerului sus-numit, acolo au depozitat 55 de tone de produse de strictă necesitate și produse umanitare care vor avea ca destinație refugiații ucraineni stabiliți pe teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit ministrului Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, lotul de ajutoare umanitare va fi distribuit celor 96 de centre de plasament temporar al refugiaților care au fost amenajate în Moldova. „Acest ajutor umanitar ajunge la Chișinău în aceeași zi când ajung în Republica Moldova, președintele României, Klaus Iohannis și prim-ministrul Nicolae Ciucă, este un semn al reconstrucției podurilor spirituale și materiale dintre cele două state”, a declarat Spatari.

În același timp, vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Mihai Popșoi, prezent la ceremonie, a menționat că “România a ajutat Republica Moldova atât în timpul pandemiei de coronavirus cât și în prezent”. “Mulțumim atât autorităților române cât și tuturor plătitorilor români de impozite, vă dăm asigurări că aceste ajutoare umanitare vor fi distribuite în mod echitabil și corect”, a spus Popșoi.

Potrivit Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, în prezent pe teritoriul țării se află circa 100 de mii de cetățeni ucraineni. Alți 200 de mii au folosit Moldova ca punct de tranzit.