Brazilia: Cel puţin cinci morţi în noi inundaţii care au lovit Petropolis

Cel puţin cinci persoane au murit în inundaţiile provocate de ploile torenţiale care au lovit din nou oraşul brazilian Petropolis, au anunţat luni autorităţile locale, la o lună după precipitaţiile în urma cărora şi-au pierdut viaţa 233 de persoane, relatează AFP.

„Până acum, am găsit cinci cadavre”, au declarat pompierii din statul Rio de Janeiro (sud-est), adăugând că patru persoane sunt date dispărute.

 

Potrivit autorităţilor locale, duminică seara a plouat în câteva ore echivalentul precipitaţiilor prognozate pentru toată luna martie şi aproape la fel de mult ca în urmă cu o lună.

Înregistrările video care circulau pe reţelele de socializare au arătat imagini cu străzi transformate în torenţi luând tot ce le ieşea în cale, la fel ca acum o lună, în timpul celei mai grave tragedii din istoria acestui oraş situat într-o regiune muntoasă, la 60 km de Rio.

Unul dintre aceste videoclipuri arăta, de exemplu, cum inundaţiile au distrus unele dintre cele 233 de cruci care fuseseră instalate într-o piaţă, în omagiul victimelor tragediei din 15 februarie.

În plus, ploile abundente care au lovit duminică întreg statul Rio au provocat moartea a două persoane în oraşul Angra dos Reis, unde un copac a căzut peste un vehicul. AGERPRES