Eveniment Lidl Romania cu Helmuth Duckadam la Timisoara

Lidl România oferă locuri de muncă refugiaţilor ucraineni

Lidl România oferă refugiaţilor ucraineni poziţii pentru care nu este nevoie de experienţă anterioară şi nici de cunoaştere a limbii române, se arată într-un comunicat al companiei, remis, luni, AGERPRES.

Locurile de muncă sunt deschise în magazinele Lidl din toată ţara şi în cele 5 depozite ale retailerului.

„Lidl România continuă măsurile de sprijin pentru refugiaţi şi oferă oportunităţi de angajare în cele peste 320 de magazine din toată ţara, pe poziţia de Vânzător, şi în cele 5 depozite din Chiajna, Iernut, Nedelea, Lugoj şi Roman, pe poziţia de Lucrător Depozit. Pentru ocuparea acestor poziţii nu este necesară experienţa anterioară şi nici cunoaşterea limbii române. Pentru a aplica, cetăţenii ucraineni trebuie să acceseze site-ul cariere.lidl.ro, unde vor găsi toate detaliile necesare în limba ucraineană”, se arată în comunicatul citat.

Această iniţiativă vine în completarea a ceea ce a făcut deja Lidl România pentru a sprijini refugiaţii, precum donaţiile de produse alimentare şi de îmbrăcăminte începute de companie încă de luna trecută, menţionează documentul.

În plus, Lidl România, în parteneriat cu reţeaua naţională a Băncilor pentru Alimente, organizează din 3 martie o colectă de produse neperisabile destinată tot acestora, colectă care are acum loc în 110 magazine din 40 de localităţi.

Băncile pentru Alimente distribuie produsele către organizaţii nonguvernamentale care au ca beneficiari persoane refugiate. AGERPRES