Coronavirus: Numărul infectărilor a început să scadă în China; inspecţii guvernamentale la Shanghai

China a raportat 1.366 de cazuri confirmate de COVID-19 pentru data de 24 martie, au anunţat vineri reprezentanţii Agenţiei de Sănătate din această ţară, în scădere faţă de bilanţul de 2.054 de cazuri din ziua precedentă, deşi numărul infectărilor asimptomatice a crescut la nivel naţional, informează Reuters.

Cazurile asimptomatice, pe care China le contorizează separat, au crescut joi la 3.622, de la 2.829 în ziua precedentă. Infecţiile asimptomatice cu transmitere locală au stabilit un nou record zilnic în Shanghai, capitala comercială a Chinei, după ce au crescut de la 979 la 1.582.

Deşi aceste bilanţuri sunt mici în raport cu standardele globale, noile focare pun presiune pe strategia chineză de „eliminare dinamică” a noului coronavirus, ce vizează minimalizarea numărului de cazuri de COVID-19, în contextul în care varianta extrem de contagioasă Omicron a reuşit să treacă de sistemele de apărare sanitară implementate în această ţară.

Guvernul central chinez a trimis în această săptămână 10 echipe de inspectori pentru a monitoriza focarele epidemiologice apărute la nivel naţional şi pentru a se asigura că instrucţiunile sale sunt respectate pe plan local. Shanghai şi provinciile Shaanxi şi Shandong se numără printre regiunile monitorizate cu mare atenţie de aceste inspecţii.

Dintre noile cazuri de COVID-19 raportate la nivel naţional în China, 1.301 au fost cazuri cu transmitere locală, a precizat Comisia Naţională pentru Sănătate, în scădere faţă de cele 2.010 infectări raportate în ziua precedentă.

Până joi, China continentală a înregistrat 140.651 de cazuri simptomatice de COVID-19 de la începutul pandemiei. Joi nu au fost raportate noi decese asociate COVID-19, al căror bilanţ total s-a menţinut la 4.638. AGERPRES