2.185 de persoane refugiate din Ucraina s-au vaccinat în ţara noastră împotriva COVID-19
Un număr de 2.185 de persoane refugiate din Ucraina s-au vaccinat în ţara noastră împotriva COVID-19 până în prezent, precizează secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu pe pagina sa de Facebook.
„România ajută refugiaţii ucraineni inclusiv cu vaccinarea anti-COVID-19. De la începutul războiului, în 24 februarie, 2.185 de adulţi veniţi din Ucraina s-au vaccinat în ţara noastră împotriva COVID-19. În timp ce procesul de tranziţie al CNCAV continuă, centrele de vaccinare funcţionează mai departe, iar oricine doreşte să se vaccineze o poate face în continuare fără probleme”, afirmă Andrei Baciu.
Managementul activităţii de imunizare anti-SARS-CoV-2 va fi transferat de la Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 către Ministerele Sănătăţii, Apărării Naţionale şi Afacerilor Interne, declara, joi, pentru AGERPRES, secretarul de stat Andrei Baciu.
Perioada de tranziţie se va încheia în câteva săptămâni, având în vedere că acest proces este unul complex.
„Activitatea de vaccinare nu se opreşte, acesta este lucrul cel mai important, şi va fi transferată la nivel de management către Ministerul Sănătăţii, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne. Activitatea de vaccinare va fi desfăşurată în aceleaşi condiţii de siguranţă şi de acces rapid şi simplu la medicii de familie pentru toţi cei care vor dori să se vaccineze. Până acum, toată activitatea de vaccinare era organizată şi gestionată de către CNCAV, care şi-a dovedit eficienţa în organizare. Vorbim de 67 de oameni. 67 de oameni au organizat întreaga această acţiune de amploare naţională, întreaga campanie de vaccinare pe parcursul celor 15 – 16 luni. De acum încolo, lucrurile vor fi continuate cu acelaşi profesionalism şi dedicare de către celelalte instituţii care au atribuţii în acest sens”, explica Baciu. AGERPRES