Ministrul Energiei, Virgil Popescu, nu poate participa la „Ora Guvernului”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a informat Biroul permanent al Camerei Deputaţilor că nu poate participa la „Ora Guvernului”, care urma să aibă loc luni, de la ora 16,00, pentru că este plecat din ţară.

„Doresc să vă informez că nu voi putea participa la dezbaterea ‘Ora Guvernului’, pentru că în perioada 28-30 martie voi participa la o serie de evenimente importante unde voi avea întâlniri bilaterale cu omologi din SUA, statele membre ale UE şi non-UE pentru a negocia pentru ţara noastră noastră extinderea surselor şi rutelor de aprovizionare cu gaze naturale, precum şi reducerea dependenţei de Federaţia Rusă. Luni mă voi afla la Praga, unde voi avea întâlniri bilaterale cu oficiali ai Departamentului pentru Energie din SUA, pentru a discuta detalii despre parteneriatul dintre ţara noastră şi Statele Unite ale Americii cu privire la susţinerea programului nuclear civil”, se arată într-o scrisoare transmisă de Popescu Biroului permanent.

Virgil Popescu îi asigură pe deputaţi că din partea Ministerului Energiei vor avea parte „de toată deschiderea”.

„Şi din partea mea, ca ministru al Energiei, vreau să le transmit colegilor din Parlament că îmi doresc ca împreună să avem o dezbatere aplicată pentru ca, în viitorul apropiat, să aprobăm decizii importante legate de viitorul energiei şi alte legi prin care să ne întărim securitatea energetică”, a mai spus Popescu.

USR l-a criticat, luni, pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, după ce acesta a anunţat că nu poate fi prezent în plenul Camerei Deputaţilor, la „Ora Guvernului”, acuzându-l că „dă din nou bir cu fugiţii din Parlament”. AGERPRES