Circa 27% din centralele termice pe gaz din România sunt mai vechi de zece ani și ar trebui înlocuite

Circa 27% din centralele termice pe gaz din gospodăriile din România sunt mai vechi de zece ani, potrivit rezultatelor unorsondaje*realizate de E.ONanul trecut. Compania recomandă înlocuirea acestora cu centrale noi, în condensare, cu eficiență energetică ridicată, care asigură economii la factură și un confort superior.

E.ON subliniază faptul că, într-un context marcat de volatilitatea accentuată a prețurilor la energie, aplicarea unor măsuri de eficiență energetică în vederea reducerii consumului,dar fără a afecta confortul, având ca finalitate o scădere a valorii facturilor la energie, trebuie să devină o preocupare pentru toți consumatorii.

Înlocuirea centralelor vechi, cu randament scăzut și consum crescut, cu unele noi, eficiente energetic, este una este dintre cele mai accesibile soluții. O centrală în condensare oferă o reducere a consumului de gaze naturale cu până la 30%,datorită eficienței de 108% față de centralele convenționale.

Beneficiul pentru consumatorconstă în reducereaconsumului de gaze naturale cu până laaprox.3.600 kWh** de gaze naturale pe an,pentruun consum mediu anual de circa 12.000 kWh,rezultând astfeloeconomie la facturăce poateajunge la aproximativ1.000de lei pe an.

Pentru a facilita achiziția unei centrale noi, compania avenit în sprijinul consumatorilor cusoluția E.ON Life, o soluție completă de încălzire cu centrale termice în condensare și servicii tehnice incluse.Clienților le este oferitun sistem de plată avantajos, în rate egale, fără avans, direct pe factura de consum.Soluția poate fi achiziționată pe o perioadă de 3, 5 sau 7 ani,oferă garanție extinsă pe durata contractului și este disponibilă atât persoanelor fizice, cât și micilor întreprinderi.

În plus, față de gama diversificată de centrale termice cu tehnologie în condensare, soluția E.ON Life include servicii tehnice complete: verificări și revizii periodice la instalația de gaz, verificarea tehnică periodică a centralei termice, asistență tehnică și intervenții pentru urgențe 24 de ore, 7 zile pe săptămână la instalația electrică și cea de încălzire. E.ON asigură demontarea vechii centrale, livrarea,instalareași punerea în funcțiune a centraleicu ajutorul unei echipe autorizate de tehnicieni.

Prin programul E.ON Life, care propune exclusiv centrale în condensare, au fost montate peste 34.000 de unitățiîncepând cu anul 2016.Conform studiilor E.ON***, după 2 ani de la alegerea pachetului, 8 din 10 clienți declară că ar recomanda soluția aleasă unui prieten, unorrude sau cunoștințe, 9 din 10 spun că plătesc un preț corect, iar 7 din 10 au constatat scăderea contravalorii facturilor la gazele naturale.

*Studiile efectuate de E.ON au fost realizate pe un eşantion reprezentativ naţional de 1.000 de persoane fizice, cu vârsta peste 18 ani, prin metodologia CATI (Computer Assisted Telephonic Interviews) în cursul anului 2021. Marja de eroare maximăcalculată este de ± 3.1% la un nivel de incredere de 95%.

** În anumite condiții de utilizare.

** Studiu privind satisfacția clienților E.ON realizat pe un eșantion de 377 respondenți, deținatori ai unei solutii E.ON Life cu o vechime de 2 ani de contract prin metodologia CATI (interviuri telefonice) în Q4 21. Marja de eroare maximă calculată este de ± 5.0% la un nivel de încredere de 95%.