Ciolacu: Trebuie din partea UE un răspuns comun în ce priveşte criza energetică şi abordarea din domeniul Agriculturii

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că Uniunea Europeană trebuie să aibă „un răspuns comun” în ceea ce priveşte criza energetică, abordarea viitoare din domeniul Agriculturii şi sprijinirea statelor aflate în frontieră cu Ucraina.

„Am reiterat (în discuţiile cu preşedintele Grupului S&D din Parlamentul European – n.r.) ca România să adere cât mai repede la Spaţiul Schengen pentru a creşte inclusiv rolul României în regiune. Trebuie din partea UE un răspuns comun în ceea ce priveşte criza energetică, abordarea viitoare din domeniul Agriculturii, cât şi pentru sprijinirea statelor aflate în frontieră cu Ucraina. Sunt ferm convins că odată ce se va întoarce doamna Perez la Parlamentul European va transmite foarte clar realitatea actuală din România şi se va implica în continuare pentru susţinerea noastră”, a spus Ciolacu, într-o conferinţă comună cu Iratxe Garcia Perez, preşedintele Grupului S&D din Parlamentul European, la sediul central al PSD.

El a adăugat că i-a prezentat oficialului european demersurile făcute de către miniştrii social-democraţi pentru a gestiona situaţia refugiaţilor din Ucraina, dar a vorbit şi despre „ambiţia ţării noastre de a deveni un hub regional strategic pentru reconstrucţia Ucrainei şi dezvoltarea zonei Mării Negre”.

„Românii au demonstrat din nou că pot fi un exemplu, un exemplu pozitiv la nivel european şi doresc să le mulţumesc tuturor pe această cale pentru implicarea lor”, a menţionat Ciolacu. AGERPRES/