O nouă acțiune a social-democraților ieșeni în cadrul campaniei „România Verde”

Social-democrații ieșeni au participat miercuri, 13 aprilie, la o nouă acțiune de plantare de puieți în județi. După cele organizate la Răducăneni, Hîrlău și în municipiul Iași, tinerii și seniorii social-democrați au plantat peste 2.000 puieți de salcâm la Țuțora, în apropierea Depozitului Ecologic de Deșeuri, inițiativa aparținându-i primarului acestei comune, Cristinel Albu. Au răspuns invitației senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași, prefectul Bogdan Cojocaru, consilieri județeni și municipali, colegi din Țuțora și din municipiul Iași, dar și din comunitățile învecinate, se arată într-un comunicat remis redacției de Departamentul de comunicare al PSD Iași.

„Mă bucură faptul că și astăzi am reușit să ne mobilizăm foarte bine. Felicitări tuturor participanților. Acesta este rezultatul muncii din ultima perioadă când am reușit să creionăm o echipă la nivelul întregii organizații. Acțiunile de plantare și împădurire sunt absolut necesare și utile pentru păstrarea unui mediu înconjurător sănătos. Mai ales aici, în zona Depozitului Ecologic de Deșeuri de la Țuțora era nevoie de o gură de oxigen. În România se taie în continuare foarte mult și orice acțiune sau campanie de împădurire merită apreciată. Pădurea este unul dintre bunurile cele mai de preț ale țării noastre. Să o prețuim!”, a declarat senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Având în vedere schimbările de climă cu influențe dramatice asupra mediului, inițiativa la nivel național a #PSD își propune să crească gradul de implicare a cetățenilor pentru susținerea habitatelor forestiere, precum și creșterea responsabilității pentru o lume mai curată. Social-democrații își propun ca la nivel național să fie plantați peste 500.000 puieți până la sfârșitul anului.

În această perioadă se suprapun mai multe campanii naționale care au în prim plan mediul înconjurător. Campania de plantări ”Luna Pădurii” se apropie de final, în timp ce ”Curățăm România”, campanie de ecologizare, este abia la început!