FluxLocal

USR propune monitorizarea prin GPS a flotei auto din subordinea CJ

Consilierii USR au depus un proiect de hotărâre prin care cer introducerea sistemelor de monitorizare prin GPS pe toate vehiculele din flota CJ și a instituțiilor subordonate. Această măsură, conform unor calcule, va aduce economii de până la 30% din cheltuielile cu carburanți.

„Anul trecut, bugetul județului Iași a avut la dispoziție peste 930.000 lei pentru cheltuieli privind carburanții și lubrifianții instituțiilor din subordinea aparatului administrativ al CJ Iași. Până în prezent, nimeni din conducerea CJ nu a dispus verificarea acestor cheltuieli și a modului în care au fost realizate. Cheltuirea banilor publici, ai ieșenilor, trebuie realizată transparent și cu respect față de cetățeni. Este inadmisibil ca în secolul tehnologiei, administrația județeană să nu investească în instrumente care să faciliteze monitorizarea cheltuielilor”, a declarat Etienne Ignat, liderul consilierilor județeni USR Iași.

“Am propus acest proiect pentru a reduce sau chiar anula risipa banilor publici. Ieșenii au dreptul să știe cum le sunt cheltuiți banii și dacă deplasările cu automobilele din subordinea CJ se desfășoară doar în interes de serviciu. Măsura este una extrem de eficientă și funcționat cu succes în alte județe unde a fost implementată; cheltuielile fiind reduse cu mai mult de un sfert din bugetul alocat.

Sunt convins că acest proiect va fi votat de către toți colegii din CJ, indiferent de partid, pentru că este unul care promovează transparența și responsabilitatea în cheltuirea banilor publici. Dacă nu vor vota introducerea sistemului de GPS pe mașini, am putea suspecta că acei consilieri sunt beneficiari direcți sau indirecți, pe plan personal, ai modului în care este administrat parcul de mașini”, declară Adrian Slabu, inițiator al proiectului și consilier județean USR Iași.

Proiectul de hotărâre depus de consilierii USR are ca scop controlul activ al parcului auto, reducerea consumului de combustibili și a uzurii autovehiculelor precum și optimizarea rutelor de transport.

Se estimează că doar prin implementarea acestui proiect în cadrul celor 25 de instituții din subordinea CJ, valoarea cheltuielilor anuale cu carburanți și lubrifianți va scădea de la peste 930.000 lei până la 750.000 lei.

Un alt beneficiu al sistemului de monitorizare prin GPS este faptul că anual se poate analiza dacă bugetul alocat a fost corespunzător sau poate fi diminuat pentru a reduce risipa banilor publici și pentru a eficientiza cheltuielile.

Related Articles

Back to top button