Ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam, în vizită la Primărie

Primarul Mihai Chirica a primit vineri, 15 aprilie, vizita ambasadorului Republicii Socialiste Vietnam, Excelența Sa Dang Tran Phong. Din delegația vietnameză au mai făcut parte Hoang Thi Phuong Mai, secretar I în cadrul ambasadei, Bogdan Chezan, secretarul ambasadei, și Dinh Thi Binh Minh, proprietara restaurantului Little Hanoi.

„Am discutat cu Excelența Sa despre oportunitățile de schimburi între cele două părți, mai ales că există un acord de liber schimb între Uniunea Europeană și Vietnam. Dorim să întărim relațiile, mai ales în domeniile educației universitare, afacerilor, cercetării și high-tech. De altfel, în trecut, Universitatea Tehnică «Gheorghe Asachi» a pregătit numeroși studenți vietnamezi, care au reușit să ajungă în posturi importante în guvernul din Vietnam. Dorim să reluăm această tradiție! Excelența Sa a sugerat organizarea unei misiuni de afaceri ieșene în Vietnam, în partea a doua a anului. Totodată, eu am propus ca în data de 2 septembrie, Ziua Națională a Vietnamului, să organizăm la Iași un eveniment în parteneriat cu universitățile, Camera de Comerț și Industrie și agenți economici”, a declarat, la finalul întâlnirii, primarul Mihai Chirica.

Membrii delegației vietnameze au avut pe parcursul zilei de vineri, 15 aprilie, întrevederi și cu o serie de oameni de afaceri locali, precum și cu reprezentanții companiei SC Antibiotice SA.