Șeful statului a promulgat legea ce prevede interzicerea simbolurilor ce promovează agresiunea militară

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Simbolurile care promovează agresiunea militară vor fi interzise pe teritoriul Republicii Moldova. Președintele Maia Sandu a anunțat astăzi, în cadrul unui briefing de presă, că a promulgat acest document, comunică MOLDPRES.

Șeful statului a menționat că noul document nu încurcă cetățenii să comemoreze eroii care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial. Acesta va intra în vigoare la momentul publicării. “Noi știm cât de mare a fost prețul prin care a fost obținută pacea. Este important să păstrăm buna înțelegere între oameni. De aceea nu putem accepta simbolurile care sprijină invazia rusă în Ucraina. Trebuie să spunem un nu ferm războiului şi simbolurilor acestuia. Mesajele care denaturează informația despre război trebuie sancționate. Oamenii trebuie să fie responsabili”, a opinat Sandu.

Potrivit documentului adoptat de Legislativ, confecționarea, vânzarea și deținerea simbolurilor agresiunii militare, se pedepsește cu o amendă de la 4 500 până la 9 000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore. Persoanele juridice riscă amenzi de până la 18 mii de lei.