Fenechiu: Premierul nu m-a anunţat că merge la Kiev; nu avea obligaţia să o facă

Liderul grupului PNL din Senat, Daniel Fenechiu, a afirmat că nu a fost informat de premierul Nicolae Ciucă despre vizita întreprinsă marţi la Kiev, motivând că „nu avea obligaţia să o facă”.

„Premierul nu m-a anunţat, dar nici nu avea obligaţia să o facă, pentru că era vizita premierului acolo. Probabil că în prima şedinţă statutară care va exista în PNL, un Birou Executiv sau un Birou Politic Naţional, premierul ne va comunica demersurile întreprinse şi pe cele pe care le întreprinde. Nu e uzual ca premierul să mă sune pe mine sau pe orice alt parlamentar să ne spună: ‘Domnule, mă duc nu ştiu unde!’ (…) Domnul Ciucă a avut discuţii de stat şi cu preşedintele Ucrainei şi cu premierul. Dacă eu sunt foarte curios să aflu să văd ce vrea să facă domnul Ciucă, dimineaţa când mă trezesc intru pe pagina Guvernului şi aflu de la Guvern ce face domnul Ciucă sau dau telefon şi întreb ‘Ce face domnul Ciucă astăzi?’ Nu e în regulă ca domnul Ciucă să mă sune să îmi spună ‘Domnule, mă duc la Kiev!’. Hai să fim serioşi!”, a declarat el miercuri.

Fenechiu a adăugat că de obicei este informat de colegi la grupul parlamentar despre „lucrurile importante” şi că primeşte „informări de la partid”.

„Dacă am curiozităţi, mi le elucidez singur”, a mai spus Fenechiu. AGERPRES