AUR cere demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) solicită demisia lui Virgil Popescu din funcţia de ministru al Energiei „după ce preţul carburanţilor a ajuns la 9 lei” şi afirmă că va depune o moţiune simplă împotriva acestuia dacă „nu va avea decenţa să se retragă din funcţie”.

„După o liberalizare a preţurilor la energie care a dus la creşterea tuturor preţurilor din economie – generând nu doar o criză economică, ci şi una socială majoră, ale cărei efecte depline încă nu se văd – Virgil Popescu şi-a dat în petic din nou. De această dată, în criza carburanţilor. Ce se întâmplă în orice ţară civilizată, când promiţi ceva şi nu te ţii de cuvânt? Îţi dai demisia (…). Alianţa pentru Unirea Românilor avertizează că va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Energiei, dacă acesta nu va avea decenţa să se retragă din funcţie. Reamintim că ultima moţiune simplă împotriva ministrului Popescu nu a întrunit voturile necesare, PSD susţinând rămânerea lui lui Popescu în funcţie”, declară joi deputatul George Simion, preşedintele AUR, într-un comunicat de presă.

În context, senatorul AUR Claudiu Târziu îl acuză pe Virgil Popescu de minciună, reproşându-i că a declarat public că nu se vor scumpi carburanţii.

„Minciuna are picioarele scurte şi obrazul gros ale lui Virgil Popescu. Pe 9 martie, când se formau primele cozi la benzinării, ministrul Energiei declara public că „nu se vor scumpi carburanţii la 9, 10, 11 lei. S-a creat o psihoză”. Între timp, preţul la motorină a ajuns să coste peste 9 lei. Acest politruc incompetent nu mai poate rămâne în funcţie”, susţine Târziu. AGERPRES