Iașul, pe locul patru la nivel național la numărul cazurilor noi de coronavirus

În ultimele 24 de ore, în judeţul Iaşi au fost înregistrate 38 de cazuri noi de coronavirus, cu trei mai multe față de raportarea din ziua precedentă, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Conform datelor oferite de institutul Național de Sănătate Publică (INSP), până sâmbătă, 30 aprilie, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 110.683 de cazuri cu persoane infectate cu COVID-19.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 14 externări și șapte internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate, numărul total de decese fiind 2.417.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare au fost înregistrate 887 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, în scădere față de ziua anterioară.

Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare sunt în municipiul Bucureşti – 205 şi în judeţele Cluj – 72, Timiş – 45, Iaşi – 38, a informat, sâmbătă, Ministerul Sănătăţii. Conform ultimei raportări, cele mai puţine cazuri s-au înregistrat în judeţele Hundoara – 1, Ialomiţa şi Covasna – câte 2, Harghita – 3. În judeţul Suceava nu s-a înregistrat niciun caz nou.

În total, până sâmbătă, 30 aprilie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.893.876 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost raportate opt decese (șase bărbați și două femei) la pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, informează Ministerul Sănătăţii.

Până în prezent, 65.486 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat în România. (E.M.)