Partidul Politic NOI solicită Maiei Sandu să condamne declarațiile provocatoare ale consilierului lui Zelenski

După exploziile din regiunea Transnistreană, Ucraina lansează tot mai multe mesaje provocatoare cu referire la situația din regiune, care pun în pericol securitatea cetățenilor și a Republicii Moldova. Cu toate acestea, șefa statului, Maia Sandu, care potrivit Constituției este garantul suveranității, independenței naționale, al unității și integrității teritoriale, tace.

Maia Sandu, aveți probleme de conexiune la internet, sau ați uitat parola de la contul personal de pe Facebook? Chiar nu vedeți și nu auziți ce declarații periculoase face consilierul președintelui ucrainean Alexei Arestovici , referitor la regiunea transnistreană?

Partidul Politic NOI vă solicită să luați imediat atitudine față de declarațiile provocatoare, care pun în pericol securitatea Republicii Moldova.

Nu există “nicio umbră de război în Republica Moldova”, însă prin mesajele pe care le transmite Alexei Arestovici, se încearcă implicarea țării noastre în războiul ruso-ucrainean.

Tocmai de aceea, în calitate de președintă a tuturor cetățenilor – căci așa ați declarat în campania prezidențială, și garant al suveranității, independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova, sunteți obligată să condamnați declarațiile lui Alexei Arestovici și să cereți președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski să nu admită ca oficiali ucraineni să transmită astfel de mesaje. În caz contrar, prin tăcerea Dumneavoastră, veți arunca Republica Moldova în război.

Vă reamintim, teritoriul din stânga Nistrului ne aparține, și acolo locuiesc cetățenii Republicii Moldova. Sau poate ați decis deja să sacrificați securitatea Republicii Moldova, pentru ca Ucraina să se poată răzbuna pe Rusia? Chiar credeți că exploziile din regiunea transnistreană reprezintă rezultatul luptei politice interne a liderilor nerecunoscuți din RNM? Dacă e așa, înseamnă că sunteți prost informată sau intenționat induceți în eroare cetățenii.

Încetați să executați ordinele SUA, mai gândiți-vă și la poporul nostru. Dacă veţi continua să guvernați Republica Moldova în aceeași manieră, veți pleca de la președinție înainte de încheierea mandatului. Poporul nu o să vă ierte bătaia de joc față de țară. S-ar putea ca furia poporului să fie atât de mare, încât să nu reușiți să fugiți în UE, SUA, așa cum sperați, și să va plângeți că v-au alungat forțele pro-ruse şi să cereți izolarea politică și economică a Moldovei.

Sunteți niște mancurți, care v-ați cocoțat la conducerea țării, folosindu-vă de lozinci false. Forța Dumneavoastră și a echipei care vă însoțește este dezbinarea poporului și diseminarea suferinței pe pământul nostru!
Sursa: https://sinteza.org/arhive/81603