Prelegeri despre inovare în sistemul agro-alimentar sustenabil pentru studenții USV

Studenții Facultății de Agricultură din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) vor avea parte de o serie de prelegeri susținute de importați reprezentați din agribusiness menite să-i conecteze cu aspectele practice din mediul privat.

Astfel, marți, 10 mai, cu începere de la ora 10.00, în Amfiteatrul A5, situat în clădirea principală a USV, va avea loc întâlnirea cu reprezentantul în zona Moldovei a Companiei Syngenta, unul din cel mai important jucător pe piața produselor dedicate protecției plantelor și semințelor.        Dr. ing. Ioan Neștian, absolvent al Facultății de Agricultură, actualmente director regional vânzări – East Romania, le va vorbi studenților despre „Cultura florii soarelui – prezent, viitor și provocări”, dar și despre alte teme de interes precum nevoia de inovare într-un sistem agro-alimentar sustenabil și cum poate inovarea să sporească sustenabilitatea agricolă într-un mod holistic, cu beneficii pentru toată lumea, de la fermieri la consumatori, în același timp cu efectele schimbărilor climatice.

„Parteneriatele dintre firmele din mediul privat și Facultatea noastră s-au dovedit a fi foarte utile studenților. Pe lângă burse în bani, premii în tablete sau alte instrumente care să-i ajute în procesul de învățare, tinerii au parte și de numeroase beneficii și la nivel informațional. Organizăm aceste prelegeri pentru ei, abordând subiecte importante pe agenda mondială”, a declarat conf. univ. dr. Denis Țopa, decanul Facultății de Agricultură a USV Iași.

Alte prelegeri pentru studenții Facultății de Agricultură sunt prevăzute pentru datele de 16 și 24 mai cu reprezentanți ai distribuitorilor de utilaje agricole – APAN AgricultureEquipments și Agricover – firmă ce reunește într-un portofoliu complex linii de business, soluții și tehnologii de ultimă generațiecare aduc plus valoare în afacerile fermierilor, în activitățilede zi cu zi din fermă și, implicit, transformă agricultura din România.