Ziua Europei/Drulă: USR nu va abdica de la principiile europene; gândurile noastre, către fraţii din Moldova, Ucraina şi Georgia

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a transmis un mesaj cu prilejul zilei de 9 Mai, subliniind importanţa apartenenţei României la Uniunea Europeană şi a protejării păcii şi prosperităţii.

„Astăzi, când Vladimir Putin atacă fără discernământ Ucraina, vedem şi simţim – poate mai bine ca oricând – ce înseamnă pentru România apartenenţa la Uniunea Europeană. Pacea şi prosperitatea au fost şi vor fi mereu idealuri pentru care trebuie să ne luptăm zi de zi şi pe care trebuie să le asigurăm generaţiilor următoare. ‘Dincolo de diferenţe şi graniţe geografice se găseşte interesul comun’, spunea unul dintre părinţii ideii Europei unite, Jean Monnet. Vorbele sale trebuie să ne ghideze acţiunile şi azi”, scrie liderul USR, pe Facebook.

 

El menţionează că România este parte a unei comunităţi de valori, parte a unei pieţe comune, care îi garantează bunăstarea, şi parte a unui sistem politic, care îi garantează pacea.

„USR nu va abdica niciodată de la principiile europene şi se va opune oricărei tentative de erodare a încrederii în Uniunea Europeană. La mulţi ani, Europa! La mulţi ani România, parte a Europei unite, democratice şi libere! Şi în această zi de sărbătoare, gândurile noastre se îndreaptă către fraţii noştri europeni din R. Moldova, Ucraina şi Georgia. Locul acestor state este alături de noi”, a menţionat Cătălin Drulă. AGERPRES