Iașul, gazda a două puternice turnee de tenis în această vară

În luna iulie, Iașul va găzdui cea de-a treia ediție a turneului ATP Challenger 100 – Concord Iași Open 2022, cel mai important turneu ATP din România. Tot în această vară, la Iași va avea loc, în premieră, BCR Iași Open 2022, turneu feminin cu o puternică prezență românească.

Dotat cu premii în valoare de 90.280 euro, 100 de puncte ATP și un tablou principal de simplu de 32 de jucători cu clasament între locurile 80 și 400 ATP, turneul Concord Iași Open 2022 va aduce și în acest an la start nume cunoscute.

În edițiile precedente, la Iași au fost prezenți, printre alții, spaniolul Pablo Andujar, fost număr 32 mondial și câștigător a patru turnee ATP, sau francezul Hugo Gaston, număr 66 ATP, calificat la Next Gen ATP Finals 2021, adică printre cei mai buni opt jucători sub 21 de ani din circuit.

În căutare de puncte și ascensiune în clasamentul ATP vor fi și tinerele noastre speranțe Filip Jianu, David Nicholas Ionel și ieșeanul Cezar Crețu.

Turneul se va desfășura în perioada 11 – 17 iulie 2022, la Baza Ciric, iar directorul turneului va fi Andrei Pavel, cel mai titrat tenisman român din ultimii 20 de ani.

Începând cu acest an terenul central va avea nocturnă, bannere LED și o tribună de 800 de locuri.

Pe de altă parte, după două ediții masculine de succes, capitala Moldovei se afirmă pe harta tenisului feminin românesc. În aceasta vară, în perioada 1 – 7 august va avea loc, în premieră, turneul feminin WTA 125 – BCR Iași Open -, dotat cu premii în valoare de 115 000 de dolari și 160 de puncte WTA.

Prima ediție va aduce o puternică prezență românească la start, de la ieșeanca Andreea Prisăcariu, Ana Bogdan, Irina Bara, Monica Niculescu la Jaqueline Cristian, toate dornice de puncte și în căutare de trofee.

Au fost puse în vânzare abonamente pentru ambele competiții care vor fi găzduite de Baza Ciric. Sunt vizate cele 135 de locuri ale tribunei din spatele terenului central, prețurile fiind de 300 de lei pentru turneul ATP Challenger 100, respectiv 350 de lei pentru turneul WTA 125. Perioada în care vor putea fi achiziționate doar abonamente va fi până pe 1 iunie, după care vor fi puse în vânzare și bilete.

Pe durata ambelor turnee vor fi amenajate o zonă VIP și o zonă comercială.

Ambele competiții sunt organizate de Concord Service Center, sponsorul principal al turneului ATP, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și Federația Română de Tenis, turneul cu statut WTA 125 având BCR drept sponsor principal.