Numărul cazurilor noi de coronavirus, în creștere la Iași

În ultimele 24 de ore, în judeţul Iaşi au fost înregistrate 29 de cazuri noi de coronavirus, în creștere față de raportarea din ziua precedentă, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Conform datelor oferite de institutul Național de Sănătate Publică (INSP), până marți, 10 mai, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 110.939 de cazuri cu persoane infectate cu COVID-19.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore au fost efectuate cinci externări și zece internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate, numărul total de decese fiind 2.419.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare au fost înregistrate 812 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, în creștere  față de ziua anterioară.

Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare sunt în Bucureşti – 140 şi în judeţele Timiş – 49 şi Braşov – 42, a informat, marţi, Ministerul Sănătăţii.

Conform ultimei raportări, cele mai puţine cazuri sunt în judeţele Tulcea – unul şi Covasna, Gorj şi Vrancea – câte două.

În total, până marți, 10 mai, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.900.375 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 15 decese (opt bărbaţi şi șapte femei), la pacienţi cu COVID-19, a informat, marţi, Ministerul Sănătăţii.

Până în prezent, 65.581 de persoane diagnosticate cu SARS-CoV-2 au decedat în România. (E.M.)