Preşedintele Senatului, Florin Cîţu: Curtea Constituţională, vitală pentru noi toţi

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, consideră că activitatea Curţii Constituţionale a României (CCR) este vitală, cei 30 de ani de existenţă a instituţiei reprezentând tot atâţia ani de democraţie, de domnie a statului de drept, de economie de piaţă liberă şi de siguranţă şi stabilitate.

„CCR este mai mult decât importantă pentru noi toţi, este vitală pentru respectarea statului de drept, a principiilor democratice, care ar trebui să ne ghideze, dar şi a drepturilor şi libertăţilor fundamentale garantate de Constituţie. (…) Din interacţiunea permanentă pe care o au Senatul şi Curtea Constituţională pot să vă spun că sunteţi adevăraţi profesionişti şi vă mulţumesc pentru că asiguraţi buna funcţionare a Curţii. În calitate de economist, vă spun clar că o economie sănătoasă şi funcţională nu există fără un mediu stabil şi predictibil, chiar această stabilitate a fost asigurată în ultimii 30 de ani şi de activitatea şi deciziile pe care CCR le-a luat, respectând litera şi spiritul Constituţiei. Pentru că cei 30 de ani de existenţă a Curţii Constituţionale echivalează cu 30 de ani de democraţie, 30 de domnie a statului de drept, 30 de ani de economie de piaţă liberă şi 30 de ani de siguranţă şi de stabilitate”, a afirmat Cîţu, marţi, la evenimentul jubiliar dedicat împlinirii a 30 de ani de la înfiinţarea CCR.

El i-a felicitat pe membrii Curţii pentru modul cum îşi îndeplinesc, zilnic, misiunea.

„Cu această ocazie vreau să le mulţumesc, în mod special, pentru contribuţia şi profesionalismul lor judecătorilor care îşi vor încheia în curând mandatul la Curtea Constituţională şi, bineînţeles, îi felicit pe cei trei noi membri ai CCR desemnaţi de preşedintele României, Senat şi Camera Deputaţilor. Mulţumesc, Curtea Constituţională, pentru 30 de ani de activitate în slujba românilor”, a spus Cîţu. AGERPRES