Deputații au operat modificări la Legea asistenței sociale

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. Contractarea serviciilor sociale de către autoritățile administrației publice locale va fi reglementată prin lege. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi în prima lectură de către Legislativ, comunică MOLDPRES.

Astfel, se propune reglementarea activității autorităților administrației publice locale în vederea evaluării, planificării și contractării serviciilor sociale necesare comunității.

În acest sens, autoritățile administrației publice centrale și locale vor efectua evaluarea anuală a necesităților de acordare a serviciilor sociale, cu implicarea în acest proces a prestatorilor de servicii sociale și a organizațiilor necomerciale care apără drepturile și interesele beneficiarilor de servicii sociale.

De asemenea, autoritățile vor aproba programul de dezvoltare a serviciilor sociale, elaborat în baza necesităților stabilite în urma evaluării.

Totodată, se propune ca operatorii economici (prestatorii de servicii sociale) să fie scutiți de obligativitatea de a oferi garanții de bună execuție a contractelor și/sau garanții de ofertă, pentru prestarea serviciilor sociale.

Foto: Parlament