În Republica Moldova a fost înregistrat primul caz probabil de hepatită severă la copii

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. Ministerul Sănătății a anunțat astăzi despre înregistrarea în Republica Moldova a unui caz probabil de hepatită acută severă de etiologie necunoscută la copii, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, copilul a fost internat la 7 mai curent în Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii din Chișinău, cu simptome specifice hepatitei virale acute.

Pe parcursul spitalizării au fost efectuate investigații complexe, toate probele la virușii hepatici cunoscuți sunt însă negative și au fost excluse, de asemenea, alte cauze care determină afectarea ficatului. Astfel, cazul este considerat de etiologie necunoscută. În prezent, copilul este în continuare internat în spital, fiind în stare gravă, dar stabilă.

Investigațiile, în conformitate cu recomandările Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor și ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), sunt în desfășurare pentru a fi determinată cauza simptomelor.

Conform datelor OMS, până la 10 mai, 348 de cazuri probabile de hepatită acută severă de etiologie necunoscută au fost raportate în 21 de țări.

Foto simbol