Iohannis: Coaliţia va rezista până în 2024

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, că actuala coaliţie de guvernare va rezista până în 2024, arătând că o variantă ar fi ca aceasta să aibă candidaţi comuni, iar alta – să se meargă pe liste proprii, dar cu înţelegerea ca partidele care o compun să continue împreună şi după alegeri.

 

 

Şeful statului a precizat, însă, că acest lucru nu s-a discutat.

„Eu cred că această coaliţie va rezista până în 2024. Dacă vor fi candidaţi comuni sau nu, nu s-a discutat din câte ştiu eu şi cam ştiu ce se discută. Este o variantă, este evident şi cealaltă variantă ca fiecare să meargă pe lista proprie, însă între partide să existe înţelegerea să se continue şi după alegeri această coaliţie. Asta depinde în esenţă de două lucruri: de rezultatele concrete, deci de cât de mulţumiţi sunt românii de Guvern şi de vot. Cu cât mai mulţi merg să voteze, cu atât mai clar este rezultatul şi arată direcţia în care îşi doresc românii să meargă Parlamentul, Guvernul, politica românească”, a spus şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a efectuat o vizită la Spitalul Clinic Colentina, cu prilejul Zilei Internaţionale a Asistentului Medical. AGERPRES