Numărul cazurilor noi de coronavirus, în ușoară scădere la Iași

În ultimele 24 de ore, în judeţul Iaşi au fost înregistrate 23 de cazuri noi de coronavirus, în ușoară scădere față de raportarea din ziua precedentă, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Conform datelor oferite de institutul Național de Sănătate Publică (INSP), până vineri, 13 mai, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 111.025 de cazuri cu persoane infectate cu COVID-19.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore au fost efectuate cinci externări și patru internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate, numărul total de decese fiind 2.420.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare au fost înregistrate 588 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, în scădere  față de ziua anterioară.

Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare sunt în Bucureşti – 123 şi în judeţul Cluj – 51, a informat, vineri, Ministerul Sănătăţii. Conform ultimei raportări, cele mai puţine cazuri sunt în judeţele Tulcea, Olt şi Teleorman – câte unul, Gorj – 2. În judeţul Covasna nu s-a înregistrat niciun caz nou.

În total, până vineri, 13 mai, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.902.270 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

În ultimele 24 de ore au fost raportate patru decese la pacienţi cu COVID-19 (un bărbat și trei femei), a informat, vineri, Ministerul Sănătăţii.

Până în prezent, 65.599 de persoane diagnosticate cu SARS-CoV-2 au decedat în România. (E.M.)