Misha Miller, Manuel Riva, Florian Rus, Mark Stam și Serena, alături de zeci de alți artiști, vin la Iași, la Musicalling

 

Concerte, tabără de creație muzicală și workshop-uri, la Romanian Creative Week

 

Cea de-a doua ediție a Musicalling, din cadrul Romanian Creative Week (RCW), eveniment care va avea loc în perioada 20 – 30 mai 2022, va aduce la Iași zeci de artiști tineri, dar și consacrați. Anul acesta, Musicalling vine cu trei secțiuni importante: concertele Musicalling Showcase, tabăra de creație muzicală Musicalling Music Camp și workshop-urile IndieRo on Tour. Supriza din acest an este Call for musicians, un apel la colaborare adresat tinerilor din industrie, pentru a descoperi și pentru a susține noi talente. Cei care vor să se alăture, pe scenă sau în studio, artiștilor Musicalling, pot trimite demo-ul lor la adresa de e-mail contact@romaniancreativeweek.ro, până joi, 19 mai, urmând a fi contactați de organizatori. Accesul este liber la toate concertele Musicalling.

 

Cunoscuți pentru hit-uri care domină playlist-urile radiourilor, dar și clasamentele românești și internaționale, adunând milioane de accesări pe YouTube, ori de stream-uri pe Spotify, la Musicalling vor face show, pentru mai bine de o săptămână, zeci de artiști care vin din zone muzicale diferite, de la pop până la trap, alternative, dance și rock. Între aceștia, vă veți putea distra alături de:

Manuel Riva, DJ cu o carieră de peste două decenii, a lansat piese cu un succes de milioane de vizualizări pe YouTube, având diverse colaborări cu artiști importanți. Manuel Riva va face show vineri, 27 mai, de la ora 22.00, în clubul Skin din ansamblul Palas.

 

Misha Miller, cunoscută pentru hit-uri precum Smoke me, piesă realizată împreună cu Sasha Lopez, va concerta sâmbătă, 29 mai, de la ora 20.00, pe impresionanta scenă a Romanian Fashion Week, din grădina Palas.

Amedeo, unul dintre cei mai talentați artiști ai noii generații, care a pătruns puternic în lumea showbiz-ului românesc odată cu prima sa piesă, Ard tot, lansată anul trecut împreună cu casa de discuri Roton Music. Amedeo va concerta marți, 24 mai, de la ora 20.00, în Cafeneaua Piața Unirii.    

 

Florian Rus, cu siguranță unul dintre cei mai în vogă soliști români ai momentului, va concerta vineri, 25 mai, de la ora 16.00, în Czech In din ansamblul Palas.

Mark Stam, ușor de recunoscut pentru hit-uri precum Impar, Vina mea şi altele, va cânta vineri, 27 mai, de la ora 20.00, pe scena Romanian Fashion Week, amenajată în grădina Palas.

Pe lista Musicalling se mai regăsesc o serie de nume sonore din lumea muzicii românești, între care:

 

Tobi Ibitoye, care va concerta sâmbătă, 28 mai, de la ora 22.00, în Tribeca Palas.

 

Dl Goe, al cărui concert va avea loc duminică, 22 mai, de la ora 18.00, în Bear Zone.

 

Andy Horjea și Sabina Stoica, ale căror show-uri sunt programate marți, 24 mai, de la ora 20.00, în Cafeneaua Piața Unirii.

 

Adam’s Nest va cânta, alături de artiștii de la Musicalling și de cei din tabăra de creație muzicală Musicalling Music Camp, în data de 23 mai, de la ora 19.30, în Acaju. Pe listă mai sunt Vlad Cireșan și Serena, tânăra artistă reușind să depășească granițele cu piesele sale.

Albwho x Manda vor concerta joi, 26 mai, de la ora 21.00, în Skin din ansamblul Palas. Show-ul lui Midi Culture este programat vineri, 27 mai, de la ora 22.00, în La Corniche Palas. Catalina Cara, artistă originară din Chișinău, aflată la debutul noului său proiect muzical din acest an, cu EP-ul Leap Year Baby, a ajuns deja cu muzica sa pe primele pagini ale mai multor publicații germane. Catalina Cara, pe care o așteaptă o vară plină de concerte, va cânta sâmbătă, 28 mai, de la ora 20.00, pe scena Romanian Fashion Week, din Grădinile Palas. Tot sâmbătă, 28 mai, de la ora 22.00, în Tribeca, îl veți putea asculta live pe Tobi Ibitoye, iar în acceași zi, de la aceeași oră, fanii Moonsound se vor putea distra, alături de artist, în clubul Skin.

 

Tabăra de creație muzicală Musicalling Music Camp va aduce la Iași soliști, compozitori, producători de muzică, textieri. Timp de patru zile, între 23 mai și 26 mai, la Centrul de Limbi Moderne și Integrare Culturală „Grigore T. Popa”, aceștia vor face muzică împreună, pregătind hit-urile următoarelor sezoane.

 

Cea de-a treia parte a Musicalling, IndieRo on Tour, vine cu workshop-uri care se adresează profesioniștilor din industria muzicii si nu numai. Dacă ești interesat despre cum funcționează online-ul, care sunt capcanele în care poți să cazi și ce anume trebuie să faci pentru ca sumele pe care le poți câștiga din muzica digitală să crească repede, la fel și cele din muzica înregistrată, în general, atunci poți participa la dezbaterea din 26 mai, de la ora 11.00, în Sala Procopiu a Palatului Culturii din Iași. Workshop-urile vor fi susținute de experți din domeniu, între care Dan Fințescu, director de programe al Kiss FM, și Vlad Mercori, fondator StakeBorg. Carina Sava, cu experiență importantă în Artist Management, având un master la Berklee College of Music, va vorbi despre Brand partnerships. Cristina Iurea va susține un workshop privind muzica și YouTube, iar Dylan Heneck va împărtăși publicului din experiența sa de artist și din cea la SubmitHub.

 

Amănunte despre Musicalling pot fi găsite aici:

https://romaniancreativeweek.ro/sections/content-creation/musicalling/

 

Musicalling, organizat de Roton Music, în cadrul RCW 2022, îi are drept parteneri pe: Raiffeisen Bank, IndieRO, Rodotex, Complexul Muzeal Național Moldova Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași.