Artmark: Opere de mari dimensiuni realizate în manieră Veronese sau Rubens – pe 24 mai, la Licitaţia de Artă Europeană

Opere de mari dimensiuni realizate în manieră Veronese, Rubens, Teniers sau Boucher vor participa, în premieră, la Licitaţia de Artă Europeană organizată săptămâna viitoare de Casa Artmark.

Potrivit unui comunicat al Artmark transmis miercuri AGERPRES, licitaţia, care cuprinde şi o selecţie din colecţia Burileanu-Boroianu, va avea loc exclusiv online pe platforma Artmark Live, pe 24 mai, de la ora 19,00.

Operele de valoare muzeală din repertoriul artei occidentale datează din secolele XVII-XIX şi reprezintă lucrări de atmosferă, portrete, peisaje marine, scene de han sau sculpturi monumentale, iar preţurile de pornire variază între 200 şi 4.000 de euro.

O apariţie inedită în piaţa românească de artă este gravura realizată de celebrul pictor şi gravor olandez Rembrandt, care semnează lucrarea „Bătrân cu căciulă de blană despicată”. Gravura are un preţ de pornire de doar 800 de euro şi este un exemplar postum al ediţiei iniţial realizate de Rembrandt în 1640.

Trei lucrări ale lui Karl Kaufmann, cunoscut drept unul dintre artiştii ce foloseau multe pseudonime, vor fi prezente în licitaţia din 24 mai, remarcabilă fiind lucrarea „Viena”. Opera a fost realizată în urmă cu 128 de ani şi are un preţ de pornire de 1.800 de euro.

Una dintre cele mai valoroase opere ale licitaţiei, „Botezul lui Iisus”, realizată după celebra variantă a „Botezului” de Veronese ce a fost achiziţionată de Ferdinando al II-lea de Medici în 1667, are un preţ de pornire de 4.000 de euro.

După Peter Paul Rubens este realizată lucrarea „Mercur şi Argus”, care are un preţ de pornire de 1.500 de euro.

Licitaţia cuprinde şi un „Autoportret”, o faimoasă sculptură aparţinând lui Salvador Dali, piesă de colecţie, realizată în bronz de marele geniu al suprarealismului, având un preţ de pornire de 800 de euro.

Cele aproximativ 100 de opere de artă europeană pot fi admirate la Palatul Cesianu-Racoviţă, în regim gratuit, de luni până duminică, în intervalul orar 10,00 – 20,00, dar şi online pe artmark.ro. AGERPRES