Autori Polirom laureați ai premiilor revistei „Observator cultural”, ediția 2022

Sorin Alexandrescu, George Ardeleanu, Cristian Cercel, Vasile Ernu, Florin Lăzărescu, Mariana Sipoș și Cristian Teodorescu se numără printre laureații acestei ediții.

Premiul special al revistei „Observator cultural” îi este oferit lui George Ardeleanu pentru îngrijirea ediției Corespondență. Volumul I și Corespondență. Volumul II, publicate în Seria de autor „N. Steinhardt”.

Sorin Alexandrescu, pentru volumul Lumea incertă a cotidianului, și Cristian Cercel, pentru Filogermanism fără germani. România în căutarea europenitatii au obținut Premiul la categoria Eseu/Publicistică.

Premiul la categoria Proză i-a revenit lui Cristian Teodorescu, pentru Tatăl meu la izolare.

Mariana Sipoș a fost recompensată cu Premiul „Observator cultural” pentru cea mai bună traducere din limba spaniolă în limba română, pentru traducerea romanului Asasinul timid de Clara Usón. Aflat la cea de-a doua ediție, acest premiu este oferit în parteneriat cu Institutul Cervantes din București.

Vasile Ernu câștigă Premiul pentru Memorialistică, pentru volumul Sălbaticii copii dingo.

La ediția din acest an, Premiul Observator Lyceum i-a fost acordat lui Florin Lăzărescu pentru romanul Noaptea plec, noaptea mă-ntorc.

Juriul acestei ediții a fost alcătuit din Carmen Muşat, preşedinta juriului, Victor Cobuz, Bogdan Crețu, Cezar Gheorghe, Adrian Lăcătuș, Iulia Popovici și Alina Purcaru.

Mai multe detalii despre laureații celorlalte categorii, aici.