FILE PHOTO: 61st Grammy Awards - Show - Los Angeles, California, U.S., February 10, 2019 - Diana Ross performs. REUTERS/Mike Blake/File Photo

Jubileul de Platină: Diana Ross, cap de afiş la concertul dedicat reginei Elisabeta a II-a

Cântăreaţa Diana Ross, o legendă a muzicii soul americane, va fi cap de afiş la concertul „Platinum Party At The Palace”, pe care BBC îl va organiza pentru a celebra cei 70 de ani de domnie ai reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, informează miercuri DPA.

Diana Ross, membră a fostului grup The Supremes, va fi una dintre protagonistele acestui concert la care vor participa numeroase vedete şi care va fi difuzat în direct de BBC One în data de 4 iunie.

Recitalul susţinut de Diana Ross în cadrul acestui eveniment, anunţat în premieră de The Times, va deschide seria de concerte pe care artista americană, în vârstă de 78 de ani, le va susţine în Marea Britanie în vara acestui an. Ea va susţine şi un concert pe scena legendelor la Festivalul Glastonbury, pe 26 iunie.

Evenimentele organizate în Marea Britanie cu ocazia Jubileului de Platină al reginei Elisabeta a II-a vor include un weekend prelungit de patru zile, cu petreceri şi festivităţi, în luna iunie.

Pe lângă acest concert pop care va avea loc la Palatul Buckingham, din seria de evenimente programate mai fac parte un carnaval pe străzile Londrei, mese festive şi iluminarea unor faruri maritime din lumea întreagă.

Concertul de la Buckingham Place va include trei scene, proiecţii 3D pe faţada palatului londonez şi va avea loc în format fizic în prezenţa unui public format din 10.000 de spectatori.

Cântăreţul George Ezra a fost primul artist confirmat pentru acest eveniment, iar chitaristul legendarei trupe Queen, Brian May, a lăsat recent să se înţeleagă că ar putea să participe şi el la sărbătorile organizate cu ocazia Jubileului de Platină al suveranei britanice.

BBC urmează să anunţe line-up-ul complet al concertului în această săptămână. AGERPRES