Al șaselea tramvai Bozankaya destinat municipiului Iași a părăsit linia de producție a fabricii din Ankara

Cel de-al șaselea tramvai Bozankaya, construit de turci pentru municipiul Iași, a părăsit în aceste zile linia de producție a fabricii din Ankara, urmând să ajungă în depoul Companiei de Transport Public (CTP) la începutul săptămânii viitoare. Reamintim că primele trei vagoane de același tip, provenite de la compania Bozankaya, din Turcia, au ajuns la Iași în lunile septembrie, octombrie și decembrie ale anului trecut, în timp ce al patrulea și al cincilea vagon au intrat în depoul CTP la începutul lunii trecute.

“Suntem în faza finală a obținerii agrementului tehnic și, după realizarea ultimelor teste și instruirea vatmanilor, tramvaiele vor ieși la stradă în cursul lunii viitoare”, au precizat reprezentanții companiei de transport în comun, care au adăugat că restul celorlalte zece tramvaie contractate cu firma din Turcia vor ajunge la Iași în cursul acestui an.

Valoarea totală a achiziției celor 16 tramvaie este de 167.747.481,3 lei, cu TVA, adică circa 33,95 milioane de euro, așadar 2,12 milioane de euro pentru fiecare vehicul.

Ca și tramvaiele PESA care circulă deja în Iași, cele 16 tramvaie Bozankaya au o lungime de 30 de metri și o capacitate de transport totală de aproximativ 270 de locuri. Tramvaiele au podea joasă și sunt echipate cu instalație de aer condiționat, instalație de încălzire corespunzătoare pentru sezonul rece, sistem de numărare a călătorilor, instalație audio – video în interior, anunțuri vocale exterioare în stații, instalație pentru echipamentele de ticketing, etc. (E.M.)